Borlänge tur och retur.....

Var totalt dödstrött igår när vi kom hem så jag hade faktiskt ingen ork till att blogga. Men det går nog säkert bra att plita ner några rader idag =)
Som sagt så var vi ju till Borlänge fram och tillbaka för att hämta en säng till E. Det första vi gjorde var att åka förbi min kära syster och hennes sambo som tydligen fortfarande låg och sov när jag ringde och förvarnade. Kan tänka mig att de fick ett chockuppvaknande när hela familjen Sjöström kom instormandes( muuuahaaaha) och krävde att få kaffe =p. Passade på att ge E lite mat oxå innan vi skulle fara vidare. Tror inte att vi var där så hemskt länge, men nog hann Lilla monstret fara runt och utforska tant Mia och farbror B:s hela inredning =)han kunde konstatera att de hade en himla massa döskallar överallt.

Efter fikapaus hos syster så begav vi oss till Kupolen för att hämta upp sängen och ta en liten shoppingrunda. Tog en tur förbi Lagerhaus med förhoppningar att hitta något kul till nya lägenheten, men hittade faktiskt inget roligt. Det är konstigt det där..ibland är man supersugen och shoppa och hittar massor, men igår så hade jag nog inte den där lusten att handla.
Turen på kupolen var snabbt avklarad.
Well, hade lovat ungarna att vi skulle svänga in på Barnens Hus och så bidde det. E tyckte nog att han kommit till paradiset för han ville ha typ allt han såg =) till slut blev det lite Byggare Bob-duplo iaf och M hittade någon Littlest Pet Shop grej hon ville ha.
Ja det var väl ungefär det vi hann med. Efter det så styrde vi kosan mot Mora igen.
Det är kul att fara iväg sådär men det är alltid så mycket skönare att komma hem faktiskt. E som inte hade sovit ett smack på hela dagen somnade som en stock efter kvällsfikat. =)Kvällen spenderade jag i soffan och slötittade lite på Let`s dance tills jag stupade i säng klockan kvart i tio.

En utslagen hjälte......

Idag har det varit lugnt och kommer nog att förbli så. Borde packa lite men har ingen lust. Nu blir det iaf lite kaffe och en cigg....
Vi höres....


Njutning.....

 Då var man klar med städningen för idag då =) nu kan man bara sätta sig ner och bara njuta av hur skönt det är att ha fått städat ordentligt. Rensningen som jag skrev om i förra inlägget börjar jag nog med imorgon, känner mig lite för mör nu. Min snälla man hade faktiskt åkt förbi Maxi idag och plockat med sig några banankartonger ( ja Maria du läste rätt ;P ). Tanken är väl att vi ska börja packa så smått.

Dessutom så hittade jag en ny säng på Blocket åt E. Jag har letat runt lite ett tag nu och så äntligen dyker den upp =) och till ett mycket bra pris dessutom. Visserligen så finns den i Borlänge, men då kan vi passa på att springa på Kupolen en vända oxå =) Och inte att förglömma, att hälsa på min ohängda Systeryster och hennes sambo =)Det ska bli jättekul att få komma iväg en vända härifrån.

Nu blir det soffan och lite hamburgare snart. OCH Greys anatomy om en timme ca.

Vi höres.....


Städgalen.....

Nu har städjävulen tagit mig!! Vet inte var jag fick lusten ifrån, men den finns bara där. Kanske har jag fått känningar av lite vårkänslor =) Iaf har jag satt igång med projekt städ och rensning inför den stundande flytten. Ska bli superskönt att få rensa igenom allt en gång för alla. Antar att det kommer att hivas iväg lite till återbruket, eventuellt kanske slänga ut nåt på Tradera.
Nä, nu tänker jag fortsätta medan lusten fortfarande finns kvar =) Fram med dammsugaren och dammsuga och bädda rent i sängen!

Vi höres.....


Några rader då.....

Idag har jag något av en liten bloggtorka tror jag. Har suttit och funderat halva kvällen på vad jag kan skriva om idag.
Det har inte hänt så mycket idag. Vi har lekt och busat som vanligt, jag fattar inte vilken energi min lillgubbe har. Det ska gå i ett hela tiden =) och resultatet av det blir en väldigt trött mamma i slutet av dagen.
På kvällningen kom svärföräldrarna förbi en vända. Det var ett bra tag sen vi träffade dom nu. Och det är alltid kul med lite främmande =) Kan ju säga utan att ljuga att våran besöksstatistik är väääldigt låg. Lite tråkigt att man inte har ett större socialt nätverk, saknar någon att kunna umgås och hitta på saker med. Vi får väl trösta oss med att vi har varandra =)

Ja, det blev ju några rader iaf så här på sena kvällskvisten. Ska ta och stoppa ner M i sängen nu, för tillfället så har hon slocknat så skönt i soffan. Sen blir det nattinatti för mig...
Vi höres.....


Bilder från igår.....


M kommer travandes....

En liten drömmare.....

M i spadtagen....

Snögubben....

Utsikt...







Blind.....


Du säger att du ser...
Du säger att du förstår....
Men du ser inte min ångest som kryper inuti mig igen.....
Och du kommer aldrig att förstå.....


Måndag.....

Japp, då var det måndag igen då. Man hinner knappt blinka förrens helgen är över =( Helgen som för övrigt inte har bjudit på så mycket utöver det vanliga. Vi har mest tryckt inne i hemmets lugna vrå. Snön har ju vräkt ner här igen då, värst var det igår. Stundvis kunde du knappt se framför dig så mycket snöade det. Antar att det kommer att dröja till midsommar tills all snö har tinat bort. Jag vill ju ha vår nu!!!
Snart stundar ju vår flytt oxå. Jag börjar få lite panik..vi måste ju börja samla in lite kartonger så man kan börja packa så smått. Det är ju bra om man kan börja lite i tid, kanske rensa igenom all skit man har och göra sig av med det. Jaja, imorgon jobbar N inne i Mora så då kanske han kan svänga förbi Maxi och hämta upp några kartonger.

Nu tänker jag lämna datorn en stund för Design: Simon och Thomas....

Vi höres....


Frozen River.......


Eftersom jag och min man älskar att titta på film så fort andan faller på så bidde det en film igår kväll. För som vanligt var det mest skit på TV igår.
Filmen vi såg var Frozen River , en kort men fantastisk film,Oxå den nominerad till Oscar.Jag och N har tittat på några utav fimerna som är nominerade, de brukar vara ett säkert kort på att filmen är bra. Oscars utdelningen äger faktiskt rum den 22:a februari.
Vi höres......


Sluttejpat.....

Skulle rasta dammsugaren en sväng nu på eftermiddagen tänkte jag. Släpade fram snabeldraken och satte på den och poff!! så gick min fina lagning över det stora hålet på slangen sönder =( skit oxå!! jag har säkert lagat med tejp ettusen ggr vid det här laget. Eftersom jag får mer eller mindre abstinens om jag inte får dammsuga så var det bara att börja jaga reservdelar. Tur som jag hade fanns det på Elon inne i Mora. Så vi har precis kommit hem därifrån, så nu ska jag minsann dammsuga  =p .
Idag har ju vasaloppscirkusen dragit igång oxå, så det var ett helt företag att ta sig igenom stan!! Kan inte folk ta tåget hit eller nåt?? Trafikkaoset är ett faktum den här veckan. Uscha mig!! Man kan nästan inte åka och handla som man brukar =(
man får väl stå ut en vecka antar jag....
Annars har dagen varit lugn och skön. Det har snöat en del så jag och E har hållit oss inne. N har jobbat som vanligt och ska nog göra det resten av helgen oxå.
Kvällen tänker jag tillbringa i soffan tänkte jag, kanske med någon bra film
Vi höres.....


Det spökar här.....


Jag tror det spökar på min blogg. Postade en liten fråga hos min SysterYster hur jag skulle göra för att få de klickbara bilderna att öppna sig lite snyggare än vad de har gjort. Och av en händelse så har mina böner blivit hörda ;P.  Någon har spökat omkring här bevisligen. Men det tackar vi för =)

Vi höres.....


Lite från gårdagen.....

Eftersom det inte blev att skriva något igår så gör jag det nu då....jag lyckades somna när jag la E igår ;P

Det var ju Onsdag igår och då brukar det ju vara kyrkisdag. Jag och E övertalade N att följa med oss dit och leka och pyssla en stund. E störtgillade att pappa var med =) Det passade ju bra eftersom vi skulle göra varsin liten "vetekudde" och jag var tvungen att sitta en del vid symaskinen. Det var knepigare än jag trodde, maskinen krånglade från och till och sömmarna blev lite halvskumma på vissa ställen. Men jag lyckades till slut iaf, visst den blev inte perfekt men va faan, det var kul !! Det blev inte den största kudden i världen men den kanske duger till att lägga någonstans på kroppen när man har ont =)

Kvällen spenderade jag och E ensamma då N stack och jobbade. Och som sagt lyckades jag ju somna med lillgubben.

Idag har vi inte gjort något speciellt faktiskt. Dagen har lunkat på i sakta mak...N har jobbat som vanligt.
Vi har nyss avnjutit lite middag och nu sitter jag här och väntar på en kopp kaffe =) Hallååå, var är kaffet???
Japp, det var det... Förresten, jag avslutar med att lägga upp några bilder från gårdagen.
Vi höres....

E vid rutschkanan....

lilla konstnären....

Målning pågår...

Mästerskräddaren...

Färdigt resultat....





Men va faaan ........

Här tänkte man att krypa ner i soffan och avnjuta lite hockey på TV. Det sket ju sig kapitalt!! Mora lyckades förlora igen =(
Det här är inte bra för en gammal människa att genomlida, nerverna ligger närapå utanför kroppen stundtals.
Jag har bara en liten fråga...i vilket flingpaket hittade domaren Lärking sin domarlicens???

Vi höres.....


Konstiga känslor.....


Brottas med en massa konstiga känslor nu och har gjort det ett tag....Känns som om jag skiter i detta snart. Jag kommer ju ingenstans med mig själv, och då är det svårt att ha det bra här hemma oxå. Man bara låter dagarna gå på och man bryr sig inte nämnvärt hur den andra har det. Till slut rinner allt över som man samlat på sig. Hatar detta !! jag har säkert tänkt tusen ggr på att gå ifrån det här. Frågan är om något skulle bli bättre då?? Antar att jag får brottas med dessa känslor ett tag till...

Vi höres....


Bortskämda barn.....

Vi var inne och handlade på Maxi en sväng nu på eftermiddagen. Och när vi är där vill E alltid att vi ska gå en speciell väg igenom affären. Följer vi inte den utstakade rutten så blir det ett himla liv på lillpojken =) Denna gången så tog vi en sväng förbi böckerna och naturligtvis så fick han syn på en Byggare Bob-bok på hyllan. Jag har ju tänkt många ggr att vi ska ta och köpa en till honom eftersom han verkligen älskar Bob. Egentligen så hade vi inte haft pengarna MEN wtf han bad ju så snällt (läs gallskrek) om att få den, så det var bara att bita ihop och lägga den i vagnen ;P kan inte förstå att man INTE kan slå dövörat till ibland och bara trava därifrån?? Vi måste bli bättre på att inte låta honom tjata sig till allt som han pekar på.
Men jag kan avslöja att det INTE är det lättaste här i världen =)

Nu tänker jag slå ner ändan på soffan och kolla in Design Simon och Thomas, och efter det så blir det till att se filmen vi skulle ha sett igår. Vi hade inte ork eller lust att se den igår.

Vi höres.....


Utmanad igen....

 

Jag har blivit utmanad av SysterYster

  • Svara på frågorna.
  • Välj ut fyra stycken att utmana.
  • Skriv till dom att dom är utmanade.
  • Skriv även till den som utmanade dig, att du har gjort utmaningen.




* Vilken mat äter du ofta?
Här blir det mycket köttfärs i alla former. Det går bäst hem hos ungarna =)

* När du är på kalas, är du den personen som sitter, eller hjälper du till med att duka av?
Klart man hjälper till. Iaf så erbjuder jag min hjälp.

* Var sitter du helst när du bloggar?
Är så illa tvungen att sitta vid dataskrivbordet i vardagsrummet. Vi har ju ingen laptop tyvärr =(

* Köper du ofta Triss-lotter?
Nej, det kan man nog inte säga att jag gör. Jag vinner ändå aldrig.

* Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
När jag och min man avnjöt vår "bröllopsresa" till Arvikafestivalen för snart 4år sedan. I Löööv the camping( not!!)

* Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Vet faktiskt inte, det blir en salig blandning av alla möjliga.



Nää, jag ä inte bitter.....

Nu ljuger jag..har precis återhämtat mig från drygt 2 timmar spännande hockey. Mora förlorade, så visst är jag bitter!! Tycker att resultatet inte var rättvist för fem öre då Mora för det mesta ägde matchen och målchanserna. Men så kan det vara ibland.Det går inte vägen helt enkelt =( Tror det är 3 matcher kvar på seriespelet nu sen börjar kvalserien. Och som det ser ut nu så är Mora på kvalserieplats med lilla Almtuna flåsandes i ändan. Det är bara att kämpa på nu!!

I övrigt så har det varit en lugn söndag. N och E har varit ute och M stack iväg med sin pappa för att åka lite slalom. Solen har skinit så underbart skönt och man kan börja ana lite dropp från taken nu. Underbart att det börjar gå mot vår =)
Ska väl sätta mig och kolla runt lite på nätet nu, lite senare blir det film. Vi kommer att se Slumdog Millionare som är nominerad till 10 Oscar. Den kan nog bli en riktig höjdare.
Ha det så bra...
Vi höres....


Fredag den 13:e .......


Trots att det varit fredag den 13:e idag så har jag inte haft någon otur (än ). Snarare tvärtom..N och E stack iväg och handlade på förmiddagen och kom hem med en jättefin rosbukett <3. Egentligen skulle jag ha fått den imorgon, men eftersom N jobbar hela dagen imorgon så fick jag den idag istället. Men det gör ju ABSOLUT ingenting . De är lika fina ändå =).
Annars har dagen innehållit det vanliga : rastat dammsugaren, tvättat, bäddat osv. Boring! faan jag måste se till att göra nåt med mitt liv nu, men var fan ska jag börja??? För en som varit hemma i snart åtta år (!!) är detta lättare sagt än gjort kan jag säga...Jag måste nog ta mig en ordentlig funderare hur jag vill att min framtid ska se ut...

Detta får nog räcka för idag, har lite hjärstillestånd för tillfället.
Ha en bra fortsatt Fredag den 13:e..
Vi höres..... 

PS.. Rosorna på bilden fick jag av mina älsklingar... DS                                    


Istappar....



Den här underbara bilden tog min käre N igår när han jobbade =)


"Nå`nytt" .......



Så brukar jämt mommo säga när man pratar med henne i telefon ; ) Och jag säger för det mesta att det är det inte...Och precis så har det varit här idag, inget nytt utan allt precis som de flesta dagar är här hemma. Mat, bus, sovning, mat, bus mat och sluligen sovning igen. Roligt va?? Jo, för det mesta, men idag har det varit en rekordlång jobbig dag. E har varit på tvärtemothumör idag, N har jobbat  4:e dagen på rad och M hade med sig halva skolan hem efter skolan (suck). Jag kan göra listan låång. Med risk att bli alltför gnällig så skiter jag i det.

Om typ 45 minuter har jag tänkt avnjuta "Antikrundan" på TV, de visar från Mora ikväll. Ska bli roligt att se om man känner igen någon =) That`s it....
Vi höres.....


Orkeslös.....



Igår hade jag inte alls någon ork att skriva här. Satt uppe till ungefär 21:30, sen gick jag faktiskt och la mig. Hade ingen större lust att sitta framför tv:n bara för att.....
Kände mig dödstrött och halvt illamående när E vaknade kl 6:30 . Som tur va så ville han kika lite på "Bompa" så att lilla jag hann vakna till liv =) Det är alltid morgonrutin här att kika på " Drömmarnas trädgård" det första vi gör. Klockan sju väcker vi lilla M så att hon kommer upp till skolan i tid. Passade på att slänga mig i duschen en snabbis innan M stack iväg..Så skönt!!
Idag är det ju onsdag och vi har varit på kyrkis som vanligt..Vi vågade oss faktiskt ut i kylan ( -16) bäddade in E ordentligt i sparklådan iaf, så jag tror att han hade det jättebra däri =) Idag har vi fixat med lite krympplast och det var jätteroligt faktiskt. Funderar på om jag ska köpa hem lite till ungarna att pyssla med.
Eftermiddagen har varit lugn, M och E har spelat lite på datorn och jag har legat på soffan och slöglott lite på TV. Det är väl i det tecknet kvällen kommer att fortsätta. Vet inte riktigt var min ork har tagit vägen???

Vi höres.....
P.S Vi gjorde en liten Byggare Bob magnet D.S


Kall måndag.....


Det var knappt så att man ville gå ur sängen imorse...brrr... utetemperaturen visade på  -20!!  Alldeles för kallt !!
N har jobbat hela dagen, så jag och E har roat oss själva idag. Hade mina funderingar om vi skulle ta en promenad på förmiddagen, men nej vi stannade inne i värmen istället. E har fått dille på att måla med kritor så han fick roa sig med det en bra stund. Själv passade jag på att vika undan tvättberget =)
Idag har ju lillfia kommit oxå =) men hon pös ganska snabbt hem till Alva för att leka till E:s förtret...han ville ju "pela bompa" som han brukar säga..

Kvällen kommer att tillbringas i soffan. Det bjuds ju "Design: Simon Och Thomas" på trean efter det blir det nog en film. Det lutar åt att vi ska se Changeling , den nya filmen med alla mäns R---objekt , Angelina Jolie ;P. Tycker själv inte att hon är en så värst bra skådis, men filmen har fått höga betyg så jag kan väl ge den en chans iaf...
 
Nu en kopp kaffe och en Delikatoboll (mumma)
Vi höres......


Söndag......


Ja en helt vanlig tråkig söndag har det varit. Snön fortsätter att vräka ner, det har snöat konstant i tre dagar nu. Tittar man ut så ser det ut som ett snölandskap. Iofs så tycker jag det är ganska så mysigt när man bara kan var inne och kura =) E och N har varit ut och skottat en vända idag samtidigt passade de på att bygga en liten snögrotta oxå....
Själv så har jag varit helt ledbruten idag efter städningen igår och har mest hållit mig inne och plockat lite här hemma. Det behövs ibland det oxå...
Kvällen kommer att fortsätta i lugnets tecken antar jag. Det finns inte så mycket annat att göra. Invänta Måndagen lixom....
Då dyker lilla M upp igen =)
Nu blir det en kopp kaffe och en liten cigg...
Vi höres....



Jag är döööd.......

Japp, då var man klar med helvetesstädningen då =) Känns så himla skönt att den är gjord!
Jag fick ju inte direkt någon chock när jag kom dit i förmiddags. Visste att det skulle se för jävligt ut. Det svåra var att bestämma sig för var man skulle börja. Men allting flöt på ganska bra faktiskt, det blev sex timmars städning =s . Det var en fröjd att se resultatet när jag gick runt och kollade så att jag inte hade glömt något. Duktiga jag =)

Så nu sitter jag här, mer död än levande. Väntar på att mina älsklingar ska duscha färdigt så att jag kan slänga mig in sen. Annars kommer nog kvällen att bli superlugn här. Ska koka mig en kopp kaffe och krypa ner i soffan. Eventuellt kommer vi att slänga på en film, Doubt , tror den är väldigt bra.....

Vi höres.....


100 % städning......


Usch och fy...idag blir det städning hos A för hela slanten. Har dragit på det länge nog, så nu är jag bara tvungen att få skiten gjord =(  ja ja, det lär nog gå bara jag har kommit igång. Det värsta är väl att det antagligen kommer att se ut som skit däruppe, så det lär nog ta sin lilla tid...skönt när det är klart =) Då är jag nog mer död än levande....
Näe, dags att sätta på sig städmunderingen nu då och pallra sig iväg. Har jag ork så skriver jag lite senare =)
Hoppas att du får en trevligare Lördag =)

Vi höres.....


Han bubblar och babblar......




Det är så himla roligt att höra hur Eriks språk bara blir bättre och bättre för var dag som går =) från att man knappt förstår ett ord till att faktiskt höra honom prata helt korrekt ibland. Han kör allt som oftast tvåordsmeningar och ibland treordsmeningar....Man riktigt ser hur nöjd han blir när han inte behöver upprepa sig flera ggr för att vi ska förstå honom. Förut så blev han så himla frustrerad och arg när vi inte fattade ett dugg.
Lillkillen börjar bli stor nu =) mjaa, iaf snart två och ett halvt...Jag är så glad att du finns lillbubben <3

Vi höres.....


Största Älsklingen.....


Lägger upp ett litet kort på min äldsta son... =)



Från gårdagen.....


Här är ett par bilder från gårdagens kyrkis....

E åker sparklåda till kyrkis....
Full fart i köket =) Polaren Oskar kikar fram....
E spanar in garaget.....


Kyrkis.....

Nu står jag och E i startgroparna för att sparka iväg på kyrkis =) Tänkte ta kameran med mig och fota lite tänkte jag...
Återkommer senare med bilder .....



På bättringsvägen......

Här har det inte hänt mycket på ett par dagar....förkylningen har hållit sitt grepp och igår så sov jag typ hela dagen. Va tvungen att pallra mig ur sängen dock när min käre man for iväg för att jobba kväll =( Så jag och lillgubben kämpade oss igenom kvällen så gott det gick.
Idag har det kännts något bättre, så på förmiddagen vågade jag mig på en sväng till Maxi för att handla lite. Annars har det mest varit soff och/eller sängläge....
Har precis kollat klart på "Top Model" och inväntar min make som har jobbar . Förresten så ringde han nyss och talade om att Emil skulle komma förbi med julklappar...och tydligen hade han sagt att Vi kommer att svimma när vi ser vad det är???? Faan va nyfiken man blev nu då =)
Vi höres....


Sjuk liten mamma.....


Ska inte bli så långrandig...Lillgubben måste ha smittat mig för när jag vaknade i morse så hade jag ont i kroppen och halsen som bare den =( och på den vägen är det.
Tjejerna har åkt hem till Östhammar idag, så det blev till att försöka att röja upp här hemma trots att man haft noll ork. Men hade jag inte gjort det så hade jag bara mått ännu sämre, för det finns inget värre än att vara sjuk och det ser ut som ett bombnedslag hemma. Ja, jag vet att jag är konstig, men så funkar jag :P

Nu blir det iaf soffan tillsammans med mitt täcke och kanske en god kopp te....
Ha det bra...
Vi höres......


Minsta älsklingen......



Visst är han söt!! =)


RSS 2.0